Закарпатський Чоп святкує День Прикордонника

Сьогодні у місті Чоп (Закарпаття) відбулись урочистості з нагоди Дня Прикордонника. Захід розпочався об 11 годині: саме о цій порі на пл. Європейській було представлено виставку військової техніки та продемонстровано службових собак. Довкола дійства зібрався чималий натовп.
Урочиста частина свята відбулась у залі засідань Чопської міської ради. Її офіційно було відкрито виступом начальника Чопського прикордонного загону, полковником Юрієм Самбором.

До участі в заході було запрошено високоповажних гостей, серед них: заступник начальника Управління СБУ в Закарпатській області, полковник Дмитро Панчук, заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Брензович, міський голова м.Чоп Галина Цар, в.о. начальника Чопської митниці Вадим Лось, начальник Ужгородської митниці Сергій Буханевич, голова Ужгородської районної ради Михайло Фединець, заступник начальника Відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Закарпатської ОДА Василь Щербей, та інші.

Багато теплих слів лунало в цей день на адресу охоронців державних рубежів та ветеранів-прикордонників. Від громади міста Чоп прикордонників вітала міський голова Галина Цар. У своєму вітальному слові вона зазначила, що надійність державних рубежів є особливо значущою для мешканців нашого міста та висловила вдячність за вірне служіння інтересам Вітчизни, її народу та тісну співпрацю з міською владою. „Службовці – прикордонники є глибоко шанованими серед мешканців міста”, – сказала вона. За останні роки значно налагодились зв’язки між прикордонною службою та місцевою владою Чопа, що позитивно відображається на житті міста.

Кращих службовців в цей день було нагороджено грамотами та подяками обласної державної адміністрації, обласної ради, Чопської міської ради, державної прикордонної служби України та інших структур. Не обійшлось в цей день і без медалей. Урочиста програма свята була підготовлена на високому рівні. Присутні мали змогу переглянути історичний фільм про Чопський прикордонний загін, який був підготовлений спеціально до свята. Та особливе місце в цей день було приділено дружньому спілкуванню.

Діана Вашко, Чопська міська рада