Японія заселить Місяць роботами

Згідно нової стратегії, Японія планує до 2020 року створити найпотужніжу базу на Місяці та заселити його роботами для більш детального вивчення та дослідження космосу.

Японія розробила стратегію вивчення Місяця, яка передбачає висадку на нього роботів до 2020 року.

Згідно з проектом, у 2020 році на південному полюсі Місяця має бути збудована незалюднена станція. Вона працюватиме в автоматичному режимі і буде забезпечувати електроенергією зібране на ній обладнання, а також роботів, які відправлятимуться у відрядження на Місяць.

На першому етапі здійснення цього плану намічено створити колісний місяцехід, який зробить у 2015 році м’яку посадку на місячну поверхню і буде збирати там камені для переправлення їх на Землю.

Потім у наступні п’ять років планується повністю облаштувати на Місяці головну базу, яка дозволить керувати експедиціями загону роботів-дослідників у радіусі 100 км.

Дана стратегія освоєння Місяця підготовлена з урахуванням фінансових труднощів, які переживає наразі Японія під впливом глобальної економічної кризи. Тому витрати на реалізацію програми запропоновано обмежити в 200 млрд ієн (2,2 млрд доларів за поточним курсом).

Зазначимо. на думку вчених, будівництво першої бази Японії на Місяці, стане важливим кроком на шляху до створення нових технологій, необхідних для дослідження космосу в цілому.

tsn.ua