Закарпаття: На “круглому столі” у гірському Рахові говорили про підтримку дітей-сиріт

28 травня 2010 року у Рахівському центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему, яка, на думку фахівців, стає головною проблемою сьогодення – працевлаштування тих молодих людей, які не мають жодної підтримки. Це – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та ті, що перебувають на обліку у кримінальній міліції. Не будьмо осторонь їх проблем!
Аби позитивно вирішити проблеми, пов’язані з долею таких людей, зібралися представники різних служб: начальник служби у справах дітей Рахівської райдержадміністрації В.П.Тернущак, С.П.Маріонда – від Кримінальної міліції у справах дітей РВ ГУМВС Рахівського району, фахівці Рахівського ЛДГ, районної лікарні, ДЕД, ПП «Портал», Ясінянського ЛДГ та спеціалісти усіх відділів районного центру зайнятості на чолі з директором В.Веклюком.

Обговорено низку питань, вирішення яких пов’язане з бюджетною програмою, бронювання робочих місць, психологічної підтримки та надання соціальних послуг.

За підсумками роботи «круглого столу» підписано тристоронню угоду про тісну співпрацю між Рахівським районним центром зайнятості, службою у справах дітей райдержадміністрації, відділом кримінальної міліції у справах дітей РВ ГУМВС у Рахівському районі.

Наталія Волошин, начальник відділу активної підтримки Рахівського районного центру зайнятості