Закарпаття: До Ужгороду завітали дипломати з країн Євросоюзу

Голова Представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра та посли країн-членів ЄС прибули сьогодні на Закарпаття. Високоповажні гості під час зустрічі з журналістами поведуть мову про чотири проекти ЄС, покликані запобігати паводкам на Закарпатті /загальна вартість – понад 2 млн євро/.
Дипломати планують відвідати Регіональний туристичний інформаційний центр, відкритий у м.Берегове в рамках програми добросусідства Угорщина-Словаччина-Україна ІНТЕРРЕГ ІІІА/ТАСІС. Завтра посли ознайомляться з результатами дворічної роботи Центру реабілітації дітей з органічними враженнями нервової системи Закарпатської обласної дитячої лікарні /м.Мукачево/. Упродовж зазначеного часу закарпатські лікарі стажувалися за кордоном, отримували сучасне медобладнання, впроваджували дієві методики лікування ДЦП. Загальний бюджет цього проекту – понад 200 тисяч євро.

Делегація послів країн-членів ЄС відвідає також Ужгородський національний університет, Закарпатський угорський інститут у м.Берегове, словацьку школу в Ужгороді та румунську – в селищі Солотвине Тячівського району.

Ярослав Ядловський, УКРІНФОРМ