Олександр Ледида: «Левова частина заходів у разі проведення Зимової олімпіади відбуватиметься на Закарпатті…»

Президент України Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів у Львові виступив з ініціативою проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в Карпатах. Як сприйняло цю ідею керівництво Закарпатської області – в коментарі голови облдержадміністрації Олександра Ледиди.

Як Ви поставилися до заяви Президента України щодо можливого проведення зимових олімпійських ігор у Карпатах?

Я сприйняв це рішення Віктора Януковича з великою цікавістю. Адже дві третини території нашої області займають Карпати. Тож, думаю, левова частина заходів у разі проведення зимової олімпіади, відбуватиметься саме на Закарпатті. У нас – чи не найкращі умови для проведення змагань такого рівня. Висота гір – понад 2000 метрів над рівнем моря, та значний перепад висот – найперші умови для проведення зимової олімпіади.

Які перспективи це відкриє для області?

Насамперед, це – дуже серйозні інвестиції в Закарпатську область. Суттєвий поштовх чекає на гірські райони. Поряд із спортивними базами зводитимуться готелі, ресторани, розважальні комплекси, будуватимуться дороги, розвиватиметься інфраструктура. Крім того, олімпіада дасть змогу популяризувати наш край в усьому світі.

Чи реальним, на Вашу думку, є проведення зимової олімпіади в Карпатах, зважаючи на непрості економічні умови в державі?

На мій погляд, це було б цілком доцільно. Адже зовсім поруч із Закарпаттям знаходяться чотири європейські столиці: Будапешт, Відень, Прага та Братислава. Тож, європейцям дуже просто і зручно буде отримати доступ до краю. До того ж, перевага Закарпаття полягає ще в тому, що наші гори високі – сніг, подекуди, тут лежить круглий рік.

Де Ви бачите столицю олімпійських ігор?

Столиця, беззаперечно, має розміститись там, де проходитиме найбільше заходів зимової олімпіади. Це може бути Рахів або Ясіня, бо поруч – Говерла, Петрос, Драгобрат, тощо. Очевидно, що основні змагання мають відбуватися саме тут.

Чи може підготовка до Євро-2012 стати початковим етапом до зимової олімпіади?

Підготовка до Євро-2012 це, насамперед, дороги. Вже є чіткий перелік автошляхів, побудованих та реконструйованих до футбольного чемпіонату. В області, серед іншого, це й розширення мостів, і будівництво об’їзної дороги через Ракошино. На Закарпаття чекають серйозні капіталовкладення. Тож заплановані заходи цілком можуть стати гарним стартом при підготовці до зимової олімпіади в Карпатах.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації

One thought on “Олександр Ледида: «Левова частина заходів у разі проведення Зимової олімпіади відбуватиметься на Закарпатті…»

  • 07.06.2010 at 15:56
    Permalink

    останній раз сніг в Закарпатті круглий рік лежав 10000 років тому – під час малого льодовиковго періоду…

Comments are closed.