Закарпаття: Словацького контрабандиста залишили без автомобіля

Працівниками митного поста “Малий Березний” Ужгородської митниці складено протокол про порушення митних правил відносно гр.Словаччини, який намагався перевезти через українсько-словацький кордон приховані в каністрі для палива контрабандні цигарки.
Про це повідомила прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська.

Виїжджаючи з України на власному автомобілі марки “Пежо 306”, словак усно та письмово запевняв митників, що окрім 100 пачок сигарет, більше нічого не переміщує. Проте в боксі поглибленого огляду при перевірці багажного відділення іномарки інспектори виявили ще 90 пачок тютюнових виробів марки “Classik”, завбачливо приховані у спеціально виготовленому тайнику в металевій десятилітровій каністрі. Доступ до сховища став можливим після зняття з каністри поліетиленового кулька,  в результаті  вирізана частина отвору відвалилася. Іноземець визнав цигарки своєю власністю.

Згідно ст.ст.339, 352 Митного кодексу України вилучено сигарети, вартістю 432 грн., автомобіль, що використовувався як засіб для переміщення прихованих предметів – вартістю майже 60 тис.грн.
Інший порушник кордону, теж гр.Словаччини, вирушаючи додому через митний пост “Малий Березний”, свідомо обрав для переміщення прихованих сигарет спрощений вид контролю – “зелений коридор”

Однак прискіпливі митники здійснили поглиблений огляд його автомобіля марки “Фольксваген пасат” і виявили в задній частині кузова спеціально виготовлений тайник із 105 пачками сигарет різних марок: “More”, “LM”, “Marlboro”. Доступ до прихованих цигарок став можливий після демонтажу задніх коліс.

Тож, за порушення митних правил словак позбувся і сигарет, вартістю майже 800 грн., і автомобіля, вартістю близько 50 тис.грн.