Закарпатття: На Мукачівщині міліціонери, ліквідовуючи наслідки повені, затримали злодія

Від недавньої повені на Закарпатті чи не найбільше постраждали населені пункти, що належать  до Ракошинської сільської ради Мукачівського району—загалом понад 2000 дворів. Окрім рятувальників, на ліквідації наслідків стихійного лиха працювали  й працівники міліції. Правоохоронці слідкували за дотриманням правопорядку, не допускали випадків мародерства, крадіжок, хуліганства тощо.
І ось під час  відпрацювання  Ракошина дільничні Юрій Довгомеля та Юрій Шафар отримали оперативну інформацію про те, що в одній з осель переховується 23-річний Степан. Цей молодик, раніше судимий за скоєння інших злочинів, давно  потрапив у поле зору  мукачівських правоохоронців. Степана підозрювали у скоєнні двох крадіжок у селі: з місцевого дитячого садка (звідти викрали телевізор та DVD-програвач) та з магазину споживчого товариства (де зникли  продукти харчування). За  цими фактами порушили  кримінальні справи, а  зібрані докази вказували саме на Степана. Однак поспілкуватися з ним  тривалий  час правоохоронцям не вдавалося. Своєї сім’ї  хлопець не створив, мешкає в  старенькій халабуді. Вдома майже не ночував:  просився на нічліг до родичів, знайомих  або ночував у занедбаних господарями будівлях.

Дізнавшись, де цього разу ночує невловимий зухвалець, міліціонери вирушили за вказаною адресою. Побачивши спросоння міліціонерів, підозрюваний спробував накивати п’ятами, але його швидко скрутили. На горищі Степанового будинку знайшли крадені речі. Цікаво, що коли правоохоронці йшли вилучати речові докази, то довелося долати майже метрову воду у дворі оселі. А на відтворення у дитячий садочок дісталися лише на транспорті колег із МНС…

Проти зловмисника порушено кримінальну справу, вирішується питання про арешт затриманого. Слідство повинно з’ясувати, чи, бува, затриманий не причетний  до скоєння аналогічних злочинів як на території рідного села, так і в інших населених пунктах Мукачівщини, повідомляє начальник сектору ДІМ Мукачівського РВ ГУМВС Василь Паук.

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області