Закарпаття: На Міжгірщині відбувся молодіжний екологічний форум

7 червня у конференц-залі візит-центру НПП «Синевир» відбувся молодіжний семінар присвячений Міжнародному року біорізноманіття у якому взяли участь понад сорок учнів, а також учителі та працівники НПП «Синевир».
Екологічний форум вступним словом розпочав начальник відділу еколого-освітньої роботи парку Юрій Бабічин, який розповів присутнім про те, що 2010 рік Організацією Об’єднаних Націй оголошено Міжнародним роком біологічного різноманіття. Його збереження – важливе завдання людства і до цього може долучитися будь-хто. Особлива надія на молодь, яка чи не найбільше може проявити активність. Що можуть зробити школярі для природи? Багато, а саме: садити дерева, обгороджувати мурашники, розвішувати годівниці для птахів… До речі, цього року екологи особливий акцент роблять на охорону мігруючих птахів. Більш детально про це, а також про біорізноманіття НПП «Синевир» на семінарі ознайомив присутніх заступник директора парку з науково-дослідної роботи, кандидат біологічних наук Юрій Тюх. Він також розповів про міжнародні конвенції, які регулюють охорону, збереження і відтворення природи. Цікавий і змістовний виступ вченого доповнив корисною інформацією про рослинний і тваринний світ парку начальник відділу рекреації Федір Матічин. Він наголосив, що турбота про природу – це та благородна справа, до якої має долучитися кожен.

Оригінальним доповненням молодіжного екологічного форуму, організованого і проведеного національним природним парком «Синевир» стали захоплюючі вікторини, у яких взяли участь школярі. Ті, котрі проявили особливі знання з екології отримали у подарунок цікаві книги природничого спрямування, а кожен учасник семінару – газету «Синій Вир» та листівку, присвячену Міжнародному року біорізноманіття.

Завершився захід цікавою мандрівкою у лісі в урочищі Остріки та поїздкою до озера Синевир. Саме у природному середовищі учасники форуму найближче відчули роль біологічного різноманіття для життя людини, яка також є його частиною.

Юрій Бабічин, “Синій Вир”