Викладач УжНУ Андрій Яремус став чемпіоном Європи з пауерліфтингу

У австрійському місті Хорн пройшов чемпіонат Європи з пауерліфтингу за версією ВУАП. У цих змаганнях виступили й закарпатські атлети Андрій Яремус та Сергій Олеоленко.
І знову наші богатирі тріумфально повернулися додому. Андрій у ваговій категорії до 110 кілограмів став дворазовим чемпіоном Європи, а Сергій у ваговій категорії понад 140 кілограмів узагалі чотириразовим поспіль переможцем. При цьому С.Олеоленко встановив чотири світові рекорди: один у становій тязі, один у присіданні й два в сумі, а ще два європейські – у жимі лежачи. А.Яремус також установив світовий рекорд у становій тязі.

А починалося все для спортсменів-тріумфаторів не найкраще. Їм не вдавалося відкрити візи, і лише завдяки втручанню заслуженого тренера України Георгія Імедашвілі пощастило вирушити за кордон. Там на чудово організованому форумі пауерліфтерів довелося вже витримувати передстартові хвилювання й тиск суперників. Особливо важкою виявилася боротьба для Андрія Яремуса. Перед останньою вправою він програвав лідерові – господарю змагань – 40 кілограмів. У підсумку зосередився, наздогнав конкурента й завдяки власній легшій вазі (на півтора кілограма) обійшов суперника й виборов чемпіонський титул.

Вітаємо закарпатців із блискучою перемогою. Довго спочивати на лаврах новоспеченим чемпіонам Європи не доведеться. Незабаром на них чекатиме чемпіонат світу в словацькій Трнаві. Ці змагання пройдуть 22 – 25 вересня.

Прес-служба УжНУ