Ужгородський ФК “Закарпаття” переміг у спарингу ФК “Каховка” — 3:1

У п’ятницю, 2 липня, ужгородський ФК «Закарпаття» здобув першу перемогу на тренувальному зборі — у контрольному матчі ужгородці подолали футбольний клуб «Каховка» — 3:1.
По-справжньому приємна звістка надійшла з півдня України на Срібну Землю: рідне «Закарпаття» здобуло першу звитягу у спарингах. Після програшу 3:0 від «Карпат» та безликої нічиєї із «Миколаєвом», ужгородці нарешті порадували і перемогою. Під гарячу руку розлючених невдачами у неофіційних поєдинках хлопців Ігоря Гамули втрапив ФК «Каховка», який цьогоріч виступатиме у другій лізі.

Перший тайм завершився із нулями на табло. Звісно, голева засуха, яка розпочалася ще в середині червня у протистоянні з «Карпатами», не могла влаштувати тренерський штаб «Закарпаття». Тож після перерви на поле вийшли інакше налаштовані футболісти.

Завдяки індивідуальній майстерності перший гол забив Чарлес Невуче: обігравши кількох опонентів нігерієць звільнився від опіки і відкрив рахунок. Зусилля того ж Чарлеса закінчилися і другим взяттям воріт. У цьому йому допоміг корінний закарпатець Матвій Бобаль, що наразі перебуває на оглядинах в ужгородському ФК. Форвард віддав класний пас врозріз захисним редутам «Каховки», і Невуче вибіг один на один з воротарем суперників — 2:0. Втретє команда забила після вдалої діагональної передачі Вадіма Болохана та провального створення положення «поза грою» каховськими оборонцями. А відзначився юний талант з Берегова Володимир Заставний — 3:0.

Гол престижу «Каховка» забила з пенальті на 89-й хвилині. На «точку» суддя вказав ніби через фол Алєксандра Малигін, хоча, склалося враження, що скоріш через жалість до опонента ужгородців.

Склад ФК «Закарпаття»:

1-й тайм: воротар — 1. Олександр НАДЬ; захисники (зліва направо) — 29. Мессіас ЛЕАНДРО, 13. Андрій БОЙКО, 8. Антон ШЕНДРИК, 77. Віталій КОМАРНИЦЬКИЙ; напівоборонці — 28. Сергій АРТЮХ, 7. Мірко РАЙЧЕВІЧ, 9. Платон СВИРИДОВ, 30. Микола ГІБАЛЮК — 16. Юрій ШТУРКО; нападник — 11. Сєргєй АЛЄКСЄЄВ.

2-й тайм: воротар — 1. Олександр НАДЬ; захисники — 27. Вадім БОЛОХАН (к), 20. Богдан ХАУШИ, 5. Алєксандр МАЛИГІН, 2. Іван ЛЕНЬ; напівоборонці — 21. Олександр НАЙОК (86 хв., 19 хв., Володимир ЗАСТАВНИЙ), 14. Ігор МАЛИШ, 4. Євген ЛИСИЦИН — 23. Владислав МИКУЛЯК; нападники — 10. Чарлес НЕВУЧЕ, 15. Матвій БОБАЛЬ.

Інформаційний відділ ФК «Закарпаття