На Закарпатті стартував фестиваль молоді “Студентська республіка”

Шостого липня на Закарпатті розпочався чи не найулюбленіший фестиваль молоді – «Студреспубліка». Цьогоріч в урочище «Дубки» з’їхалися 18 команд із 10 вищих навчальних закладів Закарпаття – загалом понад 300 студентів. В рамках свята буде проведено 15 субфестивалів та спеціальні проекти «Студентське весілля», «Книга рекордів Закарпаття», «Традиційне святкування Івана Купала».
Участь в урочистому відкритті «Студреспубліки-2010» взяв заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

Студреспубліка – це громадський проект, який реалізується в рамках всієї України безперервно вже понад 10 років. Він є ключовою подією для активного прошарку молоді та студентства, на який чекають протягом року. Головна ідея фестивалю полягає у покращенні життя студентства та формування молодої незалежної української еліти.

Відкривали фестиваль урочисто – всі учасники представляли свої команди. Відтак, студентів привітав заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

– Ви живете у надзвичайно цікавий і водночас непростий час. Час, коли твориться історія нової української держави. Так, це – час змін, трансформацій. Але вам, молодим, сповненим енергії та цікавих задумів, під силу подолати всі труднощі, – звернувся до молоді Іван Качур. – Саме вам відкриваються широкі перспективи реалізувати свій потенціал, знання і розум.

Опісля урочистого відкриття фесту, відбулася зустріч заступника голови ОДА Івана Качура з лідерами громадських молодіжних організацій. Посадовець запропонував організувати найближчим часом нараду за участі представників цих організацій. На ній буде розглянуто в комплексі стратегію молодіжної політики в області.

Щодо цьогорічної «Студреспубліки, то організатори повідомили, що протягом трьох фестивальних днів студенти братимуть участь у насиченій програмі, до якої увійшли як інтелектуальні, так і спортивні та розважальні заходи. Студенти змагатимуться у брейн-ринзі, мірятимуть сили у пейнтболі, карпатському гольфі, петанку, крикеті, ходінні на ходулях, дартсі. Студентська республіка існуватиме як окрема держава, матиме свої закони, владу, кордони і навіть валюту – студійки. Буде обрано мера. Кандидати на цю посаду проводитимуть повноцінну виборчу кампанію, агітацію, братимуть участь у дебатах.

На Студентській республіці планують встановити кілька рекордів, один із них стосуватиметься традиції спускання вінків на Івана Купала – планується створити найбільший вінок. Також серед учасників обиратимуть «Першу леді» і «Містера Студреспбуліки», які представлять Закарпаття на аналогічному всеукраїнському конкурсі.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації