Закарпаття: У Мукачеві православна єпархія провела молодіжний футбольний турнір

З благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, за сприянням високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, при організації відділу у справах сім’ї та молоді Мукачівської єпархії з 13 по 16 липня у Мукачеві вперше в історії єпархії відбувся молодіжний турнір з футболу між представниками єпархій УПЦ.
У турнірі взяли участь десять команд загальною кількістю 100 чоловік, котрі змагались за перемогу між собою за олімпійською системою.  Учасниками турніру стали такі організації: Ужгородське молодіжне братство імені преподобного Алексія Карпаторуського, київський та вінницький осередки Православних скаутів України, збірна “Витязь” Криворізьського молодіжного братства святителя Петра Могили, Дніпропетровщина Православна, Тернопільське молодіжне братство Почаївської ікони Божої Матері, Молодіжне братство Хустської єпархії, Чернівецьке молодіжне братство на честь Олександра Невського, Перечинське молодіжне братство імені архімандрита Василія Проніна та збірна священнослужителів Мукачівської єпархії.

Проживали учасники у готелі “Інтурист” м. Мукачева, який гостинно надав у користування його власник Василь Швардак. Матеріальне забезпечення турніру взяв на себе Андрій Ільтьо, активіст молодіжного руху в єпархії.

Протягом чотирьох ігрових днів учасники та гості турніру встигли з”їздити і в паломницьку поїздку закарпатськими святинями та провести екскурсію Мукачевом. Окрім цього програма турніру включила в себе знайомство молоді, обмін досвідом, спільну молитву, дозвілля тощо.

Закарпатці були гостинними у всюди окрім безпосередньо футбольного майданчика і, в результаті, перемогли у першому   футбольному турнірі між православними молодіжними організаціями.

Головний трофей між собою розіграли молодіжки Перечина та Хуста. Переможцем з дуелі вийшло Перечинське молодіжне братство ім. архімандрита Василія Проніна, обігравши хлопців із Хустської єпархії з рахунком 3:1.

Бронзові медалі першості теж дістались закарпатцям. Ужгородське братство імені Алексія Карпаторуського у “втішному фіналі” перемогло у додатковий час з рахунком 2:1 тернопільців. Ужгородська команда стала також єдиною, яка не програла на турнірі жодного матчу (у півфіналі ужгородці поступились хустянам у серії пенальті) та пропустила найменше м”ячів у свої ворота.

Нагородження переможців провів архієпископ Феодор, а решта команд отримали з його рук дипломи за участь. Владика висловив переконання, що такі заходи надзвичайно необхідні молоді, котра сьогодні покинута суспільством напризволяще. Саме тут молоді люди матимуть змогу поруч зі священиком-другом ставати моральнішими. Архієпископ виразив вдячність всім учасникам, організаторам та меценатам, вручивши останнім грамоти Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви.

Прес-служба Ужгородського молодіжного братства