Геннадій Москаль: МВС виконує політичні замовлення

Діюча влада для знищення опозиції готова йти на порушення законів, використовуючи завдяки фінансовим зловживанням, МВС як інструмент політичного тиску. Про це заявив народний депутат від Народної самооборони Геннадій Москаль.
«Згідно «Закону про міліції» органи внутрішніх справ є поза політикою. В той же час для існуючої влади закони не писані. Вся «увага» влади прикута до «придушення» діючої опозиції з метою зміни своїх поглядів, зменшення протистояння захисту порушених прав і свобод громадян. Не дати можливості вчасно, об’єктивно і критично висвітлювати дії влади. І в цій незаконній боротьбі використовуються правоохоронні органи з метою тиску всіма можливими засобами на бізнес близьких родичів керівництва опозиції, їх залякування, оперативного слідкування за тими, хто має свою думку, яка відрізняється від владної, негативного, суб’єктивного подання країні дій колишньої влади. Безпідставно порушуються кримінальні справи, здійснюються арешти екс- керівників відомств», – заявив Москаль.

«Для виконання поставлених злочинних завдань керівництвом МВС конфіденційно прийнято рішення зняти встановлені обмеження в отриманні заробітної плати окремим оперативним працівникам, які виконують цю «роботу». Таким чином зарплатня у деяких випадках для таких виконавців збільшилася у два рази та досягла 11 тис. гр. і більше. В першу чергу такий подарунок отримали працівники підрозділу міністерства з економічної та фінансової безпеки, який створено 3 місяці тому тільки для виконання політичних замовлень проти опозиції, та який очолює близька людина до родини Януковича», – наголосив депутат.

За словами політика, ці факти відбуваються на фоні обмеженого фінансування МВС, коли працівники інших служб отримують грошове утримання не в повному обсязі, а міліціонери патрульно-постової служби в територіальних підрозділах ризикуючи щоденно своїм здоров’ям та життям отримують 1.300 гр. на місяць. На жаль встановити законність у цій справі стає все тяжче, тому, що йде безпідставне звільнення з займаних посад керівників і професійних працівників за політичними мотивами. «В черговий раз ми отримуємо підтвердження, що діями Президента України правоохоронні органи стають репресивним апаратом спеціально для знищення політичних опонентів, а боротьба із злочинністю стала щось додатковим у роботі МВС» – підкреслив Москаль.