Візит Кирила до України – спроба реставрувати минуле, атеїзм і комунізм, вважають в УПЦ КП

Візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну – спроба реставрувати минуле, атеїзм і комунізм, заявив під час прес-конференції в Одесі в середу єпископ Одеський і Балтський Української православної церкви Київського патріархату Яків.

“Церква сьогодні отримала, можна сказати, таку вакуумну духовну порожнечу після минулого лихоліття – часу атеїзму, комунізму. І сьогодні мета церкви – оновити, збагатити людей духовно… Але ми бачимо, як сусіди щедро намагаються реставрувати минуле”, – зазначив єпископ, говорячи про Московський патріархат.

У свою чергу голова Одеської обласної організації ВО “Свобода” Павло Кириленко вважає, що візит патріарха – це візит наставника Кремля і агента Комітету державної безпеки та Федеральної служби безпеки РФ.

“Сьогоднішня Російська православна церква Московського патріархату так само, як і Українська православна церква (УПЦ-МП) підтримує ті політичні сили, які, фактично, починаючи з 1917 року, знищували взагалі християнську церкву, православну церкву… Як такі люди можуть підтримувати ті політичні сили, які сотнями тисяч нищили священиків православних, знищували православний храм? Отже, ми можемо дійти таких висновків, що, в принципі, всі ці справжні патріархи є наставниками Кремля – агентами КДБ, ФСБ”, – сказав Кириленко.

Зазначимо, що Патріарх Московський і всієї Русі Кирило з 20 по 28 липня здійснює пастирську поїздку по Україні на продовження розпочатої в 2009 році традиції щорічних тривалих відвідувань нашої країни. Він відвідує Одесу, Дніпропетровськ і Київ.

Першим пунктом української програми Патріарха Кирила стала Одеса. О четвертій годині дня в аеропорту його зустрічала поважна делегація: митрополит Володимир, митрополит Одеський Агафангел та інші представники духовенства.

newsru.ua