Священик втопив немовля під час обряду хрещення

Молдавський священик під час обряду хрещення занурив малюка у воду, навіть не прикривши йому рота. Здорова дитина померла через асфіксію.

Трагедія сталася в селі Михайлени Ришканского району. 24-річні Людмила і Дмитро Гайдеу вирішили охрестити свого новонародженого сина, якому дали ім’я Лауренціу.

Проводити обряд хрещення запросили батька Валентина Царалунге з села Цаул сусіднього району.

“Він занурив малюка у воду, навіть не поклавши руку на рот дитині, щоб та не захлинулася. Руку поклав йому на живіт і тричі занурив у воду”, – розповів батько Дмитро Гайдеу.

Хресні батьки побачили, що хлопчику стало погано, і попередили про це батька Валентина. Від відповів, що не вперше проводить цей обряд і знає, що йому треба робити. Незабаром дитина перестала подавати ознаки життя, і її одразу повезли до районної лікарні. Але врятувати немовля не вдалося.

За словами лікаря-патологоанатома, причиною смерті стала механічна асфіксія через утоплення. В м’яких тканинах шиї виявили синці і ознаки кровотечі. Медики також встановили, що дитина була повністю здорова.

“Після цього батько Валентин зник на деякий час. Потім з’явився до нас. Ми вважаємо, що за час своєї відсутності він встиг з’їздити до Кишинева, в митрополію”, – зазначив комісар поліції Валерій Москаль.

Він повідомив, що порушено кримінальну справу за статтею “Позбавлення життя з необережності”. Якщо провина священика буде доведена, йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

tsn.ua