На Закарпатті на кордоні з Румунією зупинили взуттєву контрабанду

В зону митного контролю митного поста „Дяково” заїхав вантажний автомобіль ”MERCEDES BENZ” під керуванням водія громадянина Румунії О., який переміщував з України в Румунію експортний вантаж “продукти переробки давальницької сировини” відправлений підприємством міста Суми на адресу румунської фірми.
Згідно поданої до митного контролю експортної вантажної митної декларації, до митного оформлення у підрозділі Сумської митниці було заявлено вантаж „продукти переробки давальницької сировини. Заготівки верхньої частини взуття… маркування „GRISPORT” загальною кількістю – 1405 пар”.

При проведенні працівниками Виноградівської митниці митного огляду вантажу встановлено невідповідність, щодо найменування марок заготовок взуття. Фактично ж в автомобілі, знаходився товар “заготівки верхньої частини взуття… маркування “Grisport” – 495 пар, маркування “Nikko” – 708 парa;, маркування “Dog Walker” – 202 пари”.

Отже, частину товару заявлено не своїм найменуванням, тобто декларантом підприємства з міста Суми громадянкою Л., при підготовці та поданні до митного оформлення документів було не заявлено за встановленою формою точні відомості про товари, які підлягають обов‘язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 340 Митного кодексу України, на підставі якої товар, загальною кількістю 910 пар та вартістю близько 100 000 грн. вилучено, справу про порушення митних правил передано до суду.

М.Лендєл, прес-служба Виноградівської митниці