На БЮТівців завели справу за листівки з критикою уряду

МВС у Черкаській області порушило кримінальну справу за фактом незаконного втручання в діяльність вищих керівників держави. Причиною порушення справи стали листівки з критикою уряду, знайдені при обшуку в офісі обласного осередку партії Юлії Тимошенко “Батьківщина”.
Про це заявила начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС в області Наталія Таран.

За її словами, кримінальну справу порушено за ознаками ч.1 ст. 344 (втручання в діяльність державного діяча) Кримінального кодексу.

Співробітники міліції в приміщенні офісу обласної організації партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” знайшли 2 типи листівок.

Одна листівка має заголовок “Податкове гетто від Азарова і Тігіпка” і містить коротку інформацію про розширення прав співробітників Державної податкової адміністрації, а також про інші нововведення, що містяться в проекті Податкового кодексу, які можуть негативно відбитися на діяльності малого і середнього бізнесу. У листівці вказаний номер гарячої лінії захисту підприємців ВО “Батьківщина”.

У другій листівці-наклейці йде мова про підвищення з 1 серпня цін на газ на 50% і наведені цитати президента Віктора Януковича і прем’єр-міністра Миколи Азарова з обіцянками не підвищувати ціни на житлово-комунальні послуги для населення. Листівка підписана Комітетом захисту України.

Крім того, міліція порушила кримінальну справу за фактом помилкового повідомлення про мінування офісу Черкаської облорганізації партії “Батьківщина” в Черкаській області.

Справу порушено за ознаками ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху або інших дій, що загрожують загибеллю людей або іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу.

Раніше БЮТ заявляв, що міліція провела обшук в офісі Черкаської облорганізації “Батьківщини”. У міліції заявили, що прибули в офіс після інформації про замінування сусіднього приміщення.

У результаті обшуку співробітники міліції знайшли в приміщенні офісу листівки, спрямовані проти проекту Податкового кодексу, а також проти підвищення з 1 серпня цін на газ.

ТСН