На Закарпатті беруть чи не найбільші хабарі в державі?

Найбільші суми хабарів вимагають в економічно розвинених областях України, а також в областях з високим рекреаційним потенціалом. Про це заявив співробітник департаменту зв’язків з громадськістю МВС України Геннадій Карпюк.
“Географія хабарництва по-українськи має ту особливість, що більші суми “беруть” в економічно розвинених областях або у зонах рекреації (Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Одеська області, Київський регіон, АР Крим, Карпати і Закарпаття)”, — зазначив Карпюк.

При тому він заявив, що найбільші хабарі отримують, зазвичай, посадовці та представники самоврядування, причетні до розподілу землі, повідомляє Дзеркало Тижня.

“Цікаво, що рейтинг найгучніших викритих хабарів 2009-го очолюють представники місцевого самоврядування та чиновники середньої ланки. Очолює цей список голова Коблевської сільради Березанського району Миколаївщини зі спробою отримати “у конверті” 8,5 мільйонів гривень. На другому місці – перший заступник міського голови м. Вишневого, що на Київщині, із 4,2 мільйони, і бронзовими “антипризерами” стали голова правління житлово-будівельного товариства індивідуальних забудовників “Аю-Даг” та один із членів правління, які хотіли збагатитися на 3,9 мільйонів гривень”, – зазначив Карпюк.

За інформацією заступника начальника Департаменту по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Юрія Дігтяра, в Україні серед голів селищних рад є навіть певна кількість мультимільйонерів.