У закарпатському Мукачеві “підмарафетять” фасад художньої школи Міхая Мункачі

Місто Мукачево славиться багатьма історичними пам’ятками. Однією з найвизначніших пам’яток, котра милує око як пересічних мешканців, так і приїжджих туристів – є художня школа Міхая Мункачі, в котрій навчаються майбутні таланти міста над Латорицею.
Ця історична споруда пережила вже не одне століття, та при цьому не втратила своєї історичної автентичності. Але час бере своє. Останнім часом будівля знаходилась не в найкращому стані. Тож її вирішили трошки «підмарафетити».

А почали з фундаменту, котрий вирішили виставити облицювальним каменем. Що ж, залишилось тільки трошки зачекати і вже незабаром зможемо насолоджуватись новим видом мукачівської пам’ятки.

Приємно усвідомлювати, що в нашому місті історію пам’ятають і про неї дбають.

Довідка

Художня школа ім. Міхая Мункачі створена наказом Міністерства культури України 7 серпня 1979 року на підставі рішення Закарпатського облвиконкому № 190 від 19 січня 1979 року. У квітні 1994 року до 150-річчя з дня народження М. Мункачі та 15-річчя ДХШ закладу присвоєно ім’я М. Мункачі. Школа створена з ініціативи першого директора ДХШ Василя Михайловича Цібере і видатного закарпатського художника Василя Васильовича Бурча.

У художній школі вивчаються предмети: малюнок, живопис, композиція, історія мистецтва і скульптура. Випускники ДХШ ім. М. Мункачі поступають у багато художніх вузів України: Київську Академію мистецтв, Львівську Академію мистецтв, Івано-Франківський інститут культури, Львівський поліграфічний інститут, Львівську політехнічну академію на архітектурний факультет, Ужгородський коледж мистецтв, Закарпатський художній інститут.

Надія Сідун, Інтернет-видання “Панорама Мукачева”