Закарпаття: Гірський край займає 1-3 місця у рейтингу соціально-економічного розвитку у державі

У загальнодержавній комплексній оцінці соціально-економічного розвитку регіонів за І півріччя цього року наша область зайняла 9 місце (проти 21-го у І кварталі цього року і 13 – у січні-червні 2009-го).
Це зумовлено тим, що за підсумками січня –червня цього року Закарпаття покращило 62% показників загальнодержавної комплексної оцінки соціально-економічного розвитку регіонів.
При цьому за шістьма показниками наш край займає 1-3 місця в державі. Так, область має найвищі в Україні темпи зростання промислового виробництва та найменшу в державі питому вагу збиткових підприємств. Закарпаття ділить із містом Києвом 1-2 місця за динамікою зростання чисельності населення та друге місце за рівнем оплати спожитої електроенергії.

Крім того, наша область – п’ята за обсягом введеного в експлуатацію житла в розрахунку на 10 тис. населення і займає 9 місце за часткою інноваційно активних промислових підприємств. Разом із Миколаївською областю Закарпаття займає 9-10 місця за питомою вагою податкового боргу області в загальнодержавному показнику.

Хоча край не пасе задніх, проте за кількома показниками знаходиться на передостанніх місцях (26-25) в державі. Зокрема, торік було зменшення розораності земель на 0,3 відсотка, а у І кварталі цього року – скорочення обсягів інвестицій в основний капітал у розрахунку на 1 жителя до 200 грн. (проти 284 грн. у І кварталі 2009-го).

Прес-центр ОДА