Закарпаття: Шахісти Мукачева та львівського Стрия змагалися по Інтернету

10 вересня відбувся товариський матч по інтернету між шахістами Мукачева і Стрия на чотирьох дошках. Рахунок матчу 3:1 на користь стриян. Незважаючи на деякі технічні труднощі на початку матчу (з’єднання з сервером, організація прямої трансляції і т.ін.), зустріч пройшла дуже цікаво. Безкомпромісна боротьба йшла на всіх дошках.
Після двогодинної боротьби перше очко здобули стрияни Володимир Виваль та Юрій Коробов, які довели не зовсім коректну жертву якості мукачівця Василя Гуйвана. В цейтнот потрапив Роберт Орос, який грав проти дуету Роман Пристай та Олександр Соловйов. Дефіцит часу призвів до поразки рейтинг-лідера мукачівців.

Єдину перемогу нашим землякам принесли Олександр Федів та Василь Данашевський, які жертвою фігури (хоча вже й у кращій позиції) здолали опір Романа Яворіва та Тараса Колоса. Рахунок зустрічі став 1:2 і доля матчу матчу вирішувалась у партії Олександра Гончарова проти Карпа Аракеляна та Юрія Ганусяка.

Нашому земляку необхідна була перемога, то ж він обрав ризикований шлях і врешті-решт зазнав поразки. Матч сподобався усім і ми сподіваємось організовувати такі зустрічі і надалі.

Шаховий клуб 32×64