Закарпаття: Росію цікавить закарпатський туристичний продукт

Росія прагне налагодити двосторонній рух із західними регіонами України. Про це сьогодні заявив Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв під час зустрічі з головою Закарпатської облдержадміністрації Олександром Ледидою та головою облради Михайлом Кічковським, передає УКРІНФОРМ.

У ході зустрічі порушувалися питання налагодження торговельно-економічних та культурних зв’язків Закарпатської області із регіонами Російської Федерації, залучення інвестицій. За словами Євгена Гузєєва, Росію насамперед цікавить закарпатський туристичний продукт.

“Минулого року Закарпаття відвідало лише 10 тисяч росіян”, – поінформував Євген Гузєєв, пообіцявши сприяти встановленню прямих контактів між російськими туристичними фірмами і туроператорами західних областей України. “Налагодження туристичного обміну – це гроші і для обох країн”, – резюмував він.

Крім того, у росіян є намір відновити імпорт закарпатської сільськогосподарської продукції.

“Ми закуповуємо овочі з Азербайджану та Нідерландів. Хоча закарпатські – дешевші та якісніші. Свого часу ваша продукція була відома у всіх куточках Росії, тому експортний потенціал Закарпаття необхідно відновлювати”, – констатував пан генконсул.

Голова облдержадміністрації Олександр Ледида зазначив, що нині на міждержавному рівні відновлюються тісні й динамічні зв’язки. Тому потрібно розвивати міжрегіональні контакти.

“Ми здатні кооперувати сили для реалізації потужних проектів задля збільшення товарообігу, – наголосив керівник ОДА. – Закарпаття може стати своєрідним інвестмайданчиком для російського бізнесу. У свою чергу, пропонуватимемо для експорту продукцію наших підприємств, таких як “Єврокар”, “Фішер”, плодоовочевих комбінатів. Також агітуватимемо росіян активніше відвідувати наші санаторії, туристичні бази”.

Про те, що Закарпатська область стає стратегічною для росіян, свідчить нещодавнє рішення уряду Російської Федерації відкрити торгове представництво Росії в Ужгороді. Крім того, за словами Євгена Гузєєва, планується, що в недалекому майбутньому в області запрацює Генеральне консульство Російської Федерації, повідомили УКРІНФОРМу в прес-центрі ОДА.

ukrinform.ua