Закарпаття: КВУ закликав до проведення чесних, прозорих і демократичних виборів

ЗАЯВА Закарпатського обласного відділення КВУ з приводу старту кампанії з місцевих виборів 31 жовтня 2010 року.
Комітет виборців України – всеукраїнська громадська організація, яка вже п’ятнадцять років здійснює комплексний моніторинг виборчих кампаній в Україні на предмет дотримання учасниками виборчого процесу українського законодавства та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Складні політичні, економічні, суспільні умови, що склались на сьогодні в державі, постійні зміни виборчого законодавства і недосконалість існуючого Закону про вибори, надто стислі строки для нормальної підготовки виборчого процесу можуть призвести до проблем під час проведення виборів.

Вибори – це засіб народного контролю над державою, гарантований Конституцією України. Тому, незважаючи на існуючі проблеми, Закарпатське обласне відділення КВУ закликає учасників виборчого процесу – кандидатів, політичні сили, органи влади, працівників виборчих комісій, засоби масової інформації, громадські організації – докласти всіх зусиль задля проведення чесних, прозорих та демократичних виборів з дотриманням українського законодавства і міжнародних стандартів.

Окремо ЗОВ КВУ звертається до кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільських, селищних, міських голів, а також політичних партій, які мають намір взяти участь у виборах, з проханням під час ведення кампанії дотримуватися не лише законодавства, а й морально-етичних норм, поважати один одного, вести чесну передвиборчу боротьбу без застосування “чорних” технологій.

Все це стане запорукою того, що народ України прийде на виборчі дільниці 31 жовтня і зробить свій правильний вибір.

Прес-служба ЗОВ КВУ