Віктор Феєр: Якщо сільгоспвиробники опинились у складній ситуації, наш обов’язок – надати їм максимальну допомогу

У вівторок, 28 вересня, під головуванням заступника керівника області Віктора Феєра відбулось засідання конкурсної комісії з визначення переліку сільськогосподарських підприємств для отримання компенсації за кредитами. У засіданні також взяли участь начальник головного управління агропромислового розвитку Іван Паук та представники профільних управлінь.

Заявки на отримання компенсації подали 9 підприємств Закарпаття. 5 виробників Хустщини, 2 – з Ужгородщини та по одному – з Тячівщини та Рахівщини. Загальна сума кредиту вищезгаданих виробників складає 11 млн. 315 тис. грн., повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  в прес-службі ОДА.

Кошти залучались для будівництва та реконструкції тваринницьких та птахівничих комплексів, придбання обладнання, а також покриття виробничих витрат, пов’язаних з виробництвом продукції. Гроші, використані з цією метою у 2009 році, сільгоспвиробнику поверне держава. Комісія одноголосно вирішила внести до переліку всі підприємства, які подали необхідний пакет документів. Деякі питання стосовно заборгованості та підприємств-банкрутів будуть уточнюватись, але посильну допомогу, вважає Віктор Феєр, треба надавати кожному підприємству агропромислового комплексу:

– Якщо сільгоспвиробники опинились у складній ситуації, наш обов’язок – надати їм максимальну допомогу. Якщо у профільних служб виникнуть якісь зауваження до підприємців, внесених нами у перелік, питання розглядатиметься окремо.

zakarpatpost.net