Закарпаття: Цьогоріч податковий борг у регіоні збільшився на 14,5 відсотка

У понеділок, 27 вересня, при голові облдержадміністрації було проведено нараду з питань боротьби з ухилянням від оподаткування та мінімізацією податкових зобов’язань. Доповідав начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Петро Лазар.
Як повідомив Петро Лазар, за вісім місяців цього року до бюджетів усіх рівнів області надійшло 1 мільярд 619 мільйонів гривень, що на 17,5 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2009-го року. До місцевих бюджетів зібрано податків на суму 713,8 мільйона гривень, що більше минулорічного показника на 7,3 відсотка. Серед проблем – зростання податкового боргу, який цьогоріч збільшився на 14,5 відсотка. Найбільшу питому вагу в загальній сумі боргу до місцевого бюджету займають Ужгород, Ужгородський район та Мукачево.

Щодо боргів із заробітної плати, то за словами Петра Лазаря, фіксується позитивна тенденція: в серпні її вдалося скоротити на 1,8 мільйона гривень. Водночас,  дещо зросла кількість суб’єктів підприємницької діяльності, які виплачують працівникам заробітну плату менше мінімального розміру (888 гривень).

На нараді було запропоновано вжити заходи, які сприятимуть наповненню бюджетів. Зокрема, органи податкової служби, спільно з правоохоронними структурами повинні активізувати роботу з виявлення підприємців, які нелегально працевлаштовують краян. Також передбачено провести рейди з виявлення підприємців, які займаються діяльністю без державної реєстрації.

Прес-центр ОДА