Закарпаття: Що буде з єдиним в Україні золотодобувним підприємством у селі Мужієво?

Сьогодні, 29 вересня, Львівський апеляційний господарський суд вирішуватиме долю майна єдиного в Україні золоторудника – ТОВ «Закарпатполіметали» (с. Мужієво Берегівського району Закарпаття).
Представник ліквідатора підприємства Володимир Гуртовий під час прес-конференції розповів, що на суд чиниться шалений тиск на, щоб майно ТОВ “Закарпатполіметали” знову перейшло до іншого підприємства – ТОВ “Сауляк”.

“Майно підприємства – це кілька будівель, фабрика з переробки руди, інші споруди та обладнання. Коли на підприємстві почав працювати ліквідатор, то з’ясував, що документи на це майно відсутні – директор підприємства Василь Василинець відмовився надати їх ліквідатору.

Коли ж ліквідатор почав відновлювати документи, то БТІ продемонструвало рішення Берегівського районного суду, за яким усе майно передали у власність підприємству “Сауляк”, що, до слова, мав відшкодувати близько 5 тис. грн витрат на зведення усіх згаданих будівель. Хоча ціна цілісного комплексу золоторудника вимірюється десятками мільйонів гривень.

Таке очевидно незаконне рішення Берегівського суду було скасоване Апеляційним судом Закарпатської області, проте “Сауляк” оскаржив постанову”, – повідомив Гуртовий.
“Потенційному інвестору, який міг би вирішити проблеми підприємства, можна передати лише цілісний майновий комплекс”, – зауважив представник ліквідатора.

Він наголосив, що поки не буде вирішено майнові та земельні питання, інвестору пропонувати нічого, а отже, і борг перед працівниками погашено не буде.

Довідка: Питання банкрутства золоторудника розглядається вже упродовж 2 років – у 2008 році судом була порушена справа про банкрутство підприємства. У 2010 році було призначено ліквідатора. Борг підприємства перед працівниками становить понад 4 млн грн.

ЗІК