Закарпаття: У Виноградові відбувся міжнародний турнір з двох видів боротьби для хлопців і дівчат

Міжнародний турнір з греко-римської боротьби серед юнаків та вільної боротьби серед дівчат днями пройшов у закарпатському Виноградові. Серед молодих учасників турніру – 6 чемпіонів України та 20 призерів чемпіонатів.
Три країни – Словаччина, Угорщина та Україна – делегували своїх представників на четвертий міжнародний турнір, присвячений пам’яті видатного борця Карпатського краю Степана Кутлана та знаного тренера області Еміла Кудрона.

Широкою була географія українських учасників  – крім закарпатських спортсменів до Виноградова приїхали юнаки і дівчата  зі Львова та Одеси, Сум та Новоград-Волинська, Ізмаїла та Вінниці, Конотопа та інших міст і містечок нашої держави.  Словаччину представляли спортсмени міста  Модріце, Угорщину – місто Дорог. Їм припали до душі запальний український гопак, який на татамі спритно витанцьовували учасники танцювального гуртка “Імпульс” із селища Вилок. Після вітальних слів  представників місцевої та обласної влади, представників спонсорів розпочалися власне змагання 25-ти команд і більш як двохсот спортсменів.

Варто зазначити – щороку зростає рівень міжнародних змагань та збільшується коло титулованих учасників. Зараз, до прикладу, на татамі заслужено виділялись  Ірина Рибак – майстер спорту, призерка чемпіонату Європи з вільної боротьби,  Андрій Антонюк – майстер спорту, чемпіон України та призер чемпіонату Європи, Сергій Козуб – бронзовий призер Других євроазіатських ігор з греко-римської боротьби.

Приємно, що  на цьому високому спортивному фоні  вихованці виноградівської школи боротьби  завоювали 6 срібних та 6 бронзових медалей, а чемпіонами турніру у своїх вагових категоріях стали Степан Бучело, Едуард Чігор і Тетяна Керечан.

Валерія Каналош, Закарпаття онлайн