Лужкова покликали керувати Севастополем

Проросійські організації Севастополя підготували звернення до Віктора Януковича з проханням призначити екс-мера Москви Юрія Лужкова до виконкому міста.

Проросійські організації Севастополя підготували звернення до президента України Віктора Януковича з проханням призначити Юрія Лужкова головою севастопольського виконавчого комітету.

“Тим самим екс-мер Москви буде стабільним гарантом виконання рішень законодачої влади. Він не буде підкорятися ні міськраді, ні адміністрації, а в його талант господарника севастопольці вірять і підтримка йому забезпечена на всіх рівнях. У Криму вже були випадки, коли аналогічні посади обіймали громадяни Російської Федерації “, – заявив депутат Гагарінського району Севастополя Володимир Тюнін.

Нагадаємо, 28 вересня президент Росії Дмитро Мєдвєдєв відправив Юрія Лужкова у відставку з посади мера Москви у зв’язку “з втратою довіри”.

Лужков керував Москвою більше 18 років. В Україні ж він більше відомий своїми скандальними заявами щодо Криму та статусу Севастополя.

Зокрема, Лужков неодноразово висловлював думку, що Крим має належати Росії. Через це російському чиновнику деякий час було заборонено в’їзд в Україну, але цього року заборону скасували.

У результаті, попри прохання українських дипломатів більше не робити недружніх заяв, влітку Лужков відвідав Севастополь і заявив: “Севастополь – це російське місто, це військово-морська база Росії, яка забезпечує геостратегічний баланс на півдні Росії”. А його втрата – це втрата півдня Росії”.

tsn.ua