Анатолій Гриценко: Корупції та поборів менше не стало

13 жовтня в Ужгороді відбулася прес-конференція Анатолія Гриценка, народного депутата України, голови Комітету з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради України, лідера партії «Громадянська позиція».

«Спілкуючись із людьми у різних регіонах, я чую від них одні й ті самі ключові питання, незалежно від регіону, — сказав А. Гриценко. – І перше з них – це стрімке зростання цін, у першу чергу на продовольчі продукти, ліки, житлово-комунальні послуги. Це зростання далеко вийшло за рамки того рівня інфляції, який декларує уряд. Адже ціни піднімаються не на 2,9 %, а на 20, 30 і 50 %».

На думку Анатолія Гриценка, виною такій ситуації – безпорадна економічна політика нової команди: «Я радив би уряду і депутатам залишити свої крісла і проїхатись по регіонах, як колись робили — одягнутися у лахміття і послухати, що про них думають люди».

Другою проблемою, яка турбує людей, Гриценко назвав підвищення тарифів на газ і вартість комунальних послуг. «Найгірше, що керівники держави не дотримують свого слова. Усі пам’ятають, що славнозвісний харківський пакт підписало під гаслом «флот в обмін на газ», Янукович обіцяв, що підписання цих угод дозволить не піднімати ціну на газ. Про те реалії суперечать цим обіцянкам», — сказав Гриценко.

«Збурює людей і корупція та побори, яких не стало менше», — каже лідер Громадянської позиції.

Про свою партію Анатолій Гриценко розповів, що це молода політична сила, створена у лютому цього року. Її представники йдуть на вибори не всюди, а там, «де є люди, які можуть ефективно спрацювати у інтересах регіону». На Закарпатті таких кандидатів є 43 (крім Ужгорода охоплено Берегівський і Хустський райони).

«Наші люди зорієнтовані на таке: вести чесну агітаційну кампанію, не витрачати час на критику інших, донести своє слово до виборців. Ми готові до співпраці з усіма опозиційними силами. Головна мета у владі — допомогти районам і населеним пунктам. За такою загальною фразою – конкретика по кожній сфері», — сказав Гриценко.

Політик також наголосив, що його мобільний телефон не змінюються вже 11 років і А. Гриценко так само хотів би, щоб і закарпатські члени очолюваної ним партії були відкриті до людей.