Ужгородська “Батьківщина” заявляє про адміністративний тиск

В Ужгородському прес-клубі  відбулося засідання на тему «Виборчий марафон—2010: методи боротьби  політичних сил Закарпаття».  Із журналістами зустрілися Павло Чучка, сільський голова с. Баранинці, Василь Гнатків, голова Ужгородської міської організації партії “ВО “Батьківщина”, Віктор Щадей, редактор газети «Місцевий час», Костянтин Дацюк, підприємець та Світлана Пахомова, професор УжНУ – представники Ужгородської організації політичної партії ВО «Батьківщина».
Василь Гнатків представив своїх однопартійців та розповів, що партії «Батьківщина» вже 12 років. «Наша партія не хоче миритися із безгосподарністю у місті, тому ми йдемо на вибори. Ми націлені на те, щоб виправляти ті проблеми, які є сьогодні є в Ужгороді», — сказав В. Гнатків.
Він також наголосив, що «Батьківщина» — єдина опозиційна сила: «Ми хочемо стати представниками ужгородської громади і зупинити хаос, який триває в обласному центрі».
Василь Гнатків сказав: «За 3 роки, відколи я очолюю ужгородський осередок «Батьківщини», ми зібрали і систематизували проблемні питання усіх міських мікрорайонів. Тому наша програма саме на цих питаннях і базується. Хочемо повернути награбоване міській громаді».
Світлана Пахомова зауважила: «Сьогоднішній Ужгород зовсім не схожий на той, яким був під час моєї юності. Я часто буваю по роботі у Словаччині і хочу, щоб наше місто виглядало так само охайно і доглянуто, як словацькі міста. Тому я вирішила балотуватися до міської ради».
Партійці зіткнулися з численними перешкодами у цьогорічній агітаційній кампанії. Ужгоросдька міська друкарня та видавництво» Закарпаття» за словами В.Гнатківа, відмовляються друкувати агітпродукцію «Батьківщини». «Ми звернулися до керівників міської друкарні та видавництва «Закарпаття» й запропонували їм укласти офіційні угоди на друк наших агітматеріалів, однак отримали відмову,–прокоментував Василь Гнатків.– Офіційною причиною в обох випадках назвали повну завантаженість та надмірну кількість замовлень, однак, знаючи в якій фінансовій скруті знаходяться обидва підприємства, відмова від замовлень видається дуже дивною. Разом з тим з приватних розмов з деякими друкарями стало відомо, що всі вони отримали вказівку з гори відмовляти «Батьківщині» в наданні своїх послуг. Ми так чи інакше знайдемо спосіб, як надрукувати наші листівки, або за межами області, або на власному обладнанні, однак дивує, що влада Януковича не робить для себе висновків з попередніх виборів й знов вдається до брутального адміністративного тиску».
Павло Чучка балотуватиметься також на посаду міського голови Ужгорода 4 жовтня отримав рішення Львівського суду, яке зняло з нього всі попередні обвинувачення, однак опоненти подали апеляцію. 12 жовтня мало відбутися засідання суду, але не відбулося через те, що двоє суддів взяли самовідвід й розгляд справи перенесено на невизначений час. Таким чином справа опинилася у підвішеному стані, однак наразі нема законних перешкод для участі П.  Чучки у виборах. «Я вважаю цей суд не справедливим і замовним, громадська думка також схиляється до цього», – підсумував П. Чучка.
Віктор Щадей, головний редактор газети «Місцевий час» розповів, що на округу, де він балотуватиметься зареєстрована донька Сергія Ратушняка, чинного мера Ужгорода. «Виходить сім’я Ратушняків боротиметься проти редакції газети «Місцевий час»,– додав Віктор Щадей.

Ужгородський прес-клуб