В Ужгороді вирішували давати чи ні господарюючим об’єктам “добро” на користування надрами Закарпаття

У середу, 13 жовтня, в Ужгороді на черговому засіданні обласної комісії по надрам йшлося про підготовку дозвільних документів підприємствами галузі для затвердження на черговій сесії обласної ради. Головував на комісії заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Віктор Феєр.

Цього разу комісія розглянула клопотання 17-ти підприємств краю, які планують отримати погодження на гірничі відводи та дозволи на користування надрами. Це – в основному, компанії, які вже займаються видобутком мінеральних вод, розробкою кар’єрів. Більшість із членів комісії були одностайними: підприємствам, що створюють нові робочі місця, необхідно надавати всебічну підтримку.

– Закарпаття багате корисними копалинами, тому надходження від цього бізнесу має збільшуватися. Робота таких підприємств – це, в першу чергу, наповнення місцевих бюджетів, забезпечення сільських мешканців роботою, – констатував заступник голови облдержадміністрації Віктор Феєр. – При цьому підприємства, щоби отримати дозволи та ліцензії повинні надати вичерпний перелік документів, пройти погодження у всіх структурах.

На засіданні комісії пропонувалося надати погодження всім підприємствам, деяким – після врегулювання земельних відносин.

Прес-центр ОДА