Закарпаття: Ау, шкільні прогульники! Вас розшукує міліція!

Діти повинні навчатися в освітніх закладах. Це їхні право і обов’язок, записані в Основному законі України. Саме на виконання вимог цього закону працівники служби відділу кримінальної міліції у справах дітей проводять спеціальні рейди, мета яких — виявляти неповнолітніх, котрі без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року.
Водночас правоохоронці вживають заходів для повернення дітей за парти, усувають за можливістю причини, внаслідок яких діти не змогли бути охоплені навчанням, притягають до відповідальності батьків (опікунів) за неналежне виконання батьківських чи опікунських обов’язків.

Під час проведення рейду співробітники Іршавського РВ УМВС відвідали сім’ї, де на вихованні діти, схильні до систематичних пропусків занять. А ще перевірили місцеві кафе, бари, інші заклади масового відпочинку молоді та місця скупчення неповнолітніх. Саме тут найчастіше школярі прогулюють уроки. З дітьми та їхніми батьками міліціонери проводять профілактичні бесіди, роз’яснюють вимоги чинного законодавства про обов’язкову середню освіту.

Здійснюючи такі відпрацювання, співробітники Іршавського РВ УМВС виявили у селі Собатино п’ятеро школярів, котрі систематично не відвідували навчальний заклад, тому й значно відстали у розумовому розвитку від своїх однолітків. А в Білках місцева жителька гр. Г. вирішила влаштувати своїм малолітнім дітям іншу школу — жебракування. За всіма фактами порушені кримінальні справи.

А подібні рейди, зауважують співробітники міліції, проводитимуться протягом усього навчального року

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС України в Закарпатській області