Закарпаття: Півтора десятка ліхтарів “випарувалися” в Ужгороді тільки за одну ніч

Неподобство, яке спостерігав автор замітки, сталося в “Новому районі” обласного центру Закарпаття міста Ужгорода. Кілька тижнів тому один з кандидатів до міськради по 35-36 дільниці (18 округ) разом із своїми представниками проводили опитування мешканців будинків на відповідній дільниці. Не полінувалися пройтися кількома десятками багатоповерхівок (вул. Легоцького, Міцкевича, Чорновола та Тлехаса), розпитуючи, як можна було б покращити побут цих районів, які існують невирішені проблеми, чемно записували пропозиції жильців.

Більшість мешканців вказали як одну з проблем мікрорайону – погану освітленість під’їздів і так званих припід’їздних територій (тобто бідкалися про темінь на вході до будинку). Саме тому згадуваний кандидат Ярослав Володимирович Івашко вирішив у рамках доброчинної допомоги встановити у більшості темних під’їздів ліхтарі. Знову ж таки представники зібрали підписи в мешканців про згоду на встановлення.
Все ніби нічого: кандидат обіцянку виконав і кілька днів тому мешканці багатоповерхівок отримали в сумі 38 ліхтарів. Природно, були схвальні відгуки про цю акцію. Знайомий електрик прикинув, що вартість такого ліхтаря разом з роботою – не менше 120 гривень. Тож вклад кандидата був справді вагомим.
Втім автор статті у своєму під’їзді вже на другий ранок після встановлення недорахувався нововстановленого ліхтаря. Вирішив глянути в наступний під’їзд – там те ж саме: зникли ліхтарики! Як виявилося, більше третини ліхтарів загадково пропали тієї ночі.
Ми зв’язалися з Ярославом ІВАШКОМ телефоном. Він переконаний, що все це не просте хуліганство, а чітко спланована акція: «Більш, ніж впевнений, що це не випадковість: за одну ніч 15 ліхтарів, як то кажуть, «зникло в невідомому напрямку». Дуже прикро, адже я намагався покращити побут містянам, а не годував обіцянками, що зроблю щось після виборів. Натомість мої конкуренти (намагатимемося знайти свідків та докази) стараються замість того, аби перейматися проблемами міста, зашкодити конкурентам, займаючись подібними крадіжками. Чесно кажучи, я шокований: таким людям у міськраді не місце!».

Ілько РУБАК, “Закарпатська правда”,  KarpatNews