Заява Закарпатської обласної організації Партії регіонів щодо спроб дестабілізації політичної ситуації у гірському краї

Закарпатська обласна організація Партії регіонів висловлює свою стурбованість намаганням однієї з політичних сил у будь-який спосіб дестабілізувати політичну ситуацію в області напередодні виборів до місцевих рад. Під прикриттям різного роду “відкритих” листів, заяв та голослівних обвинувачень, що мало не щодня “виливаються” в підконтрольні їм засоби масової інформації, йде свідоме застосування чорного піару – нечесних методів ведення передвиборчої боротьби.
Зокрема, 12 жовтня народний депутат України Василь Петьовка, який водночас є одним із лідерів партії “Єдиний Центр”, поширив у ЗМІ відкрите звернення до Президента України В.Ф. Януковича, в якому без жодних доказів (фото, відео, аудіо, показів свідків і т.д.) обвинуватив нашу політичну силу в порушенні виборчого законодавства. Не розібравшись як слід у ситуації та не отримавши хоча б мінімум необхідних фактів, пан Петьовка у притаманному останніми роками “помаранчевим” політикам стилі, здійснив наклеп ще й на нашого однопартійця, заступника голови Закарпатської облдержадміністрації, депутата Ужгородської міськради Віктора Феєра. Вважаємо, що політик такого рівня як Василь Петьовка має нести відповідальність за кожне сказане (написане) ним слово.

Погрози, шантаж та залякування з використанням нецензурної лексики – методи, якими саме однопартійці Петьовки керувалися у 2005 році. Тоді багатьох членів Партії регіонів та людей, які на президентських виборах активно підтримували Віктора Януковича, в буквальному розумінні слова викидали з робочих кабінетів, без жодних пояснень звільняли з роботи, переслідували за допомогою правоохоронних структур. Нині всього цього немає. Партія регіонів, на відміну від “помаранчевих” – ніколи не вдавалася до примітивної помсти.

Нагадаємо, що в стінах Закарпатської облдержадміністрації нині працює чимало представників різних політичних сил – у тому числі й “Єдиного Центру”. Ернест Нусер, Михайло Мотильчак, Іван Паук, Юрій Глеба, Віктор Дрогальчук і багато інших обласних управлінців йдуть на місцеві вибори. Жоден із них не скаржився на якісь утиски з боку керівництва області чи нашої політичної сили. Тому, вважаємо, що ситуація з Володимиром Вашком, рейтинг якого в населення перебуває на рівні нульової позначки – відверта провокація, скерована проти лідерів обласної організації Партії регіонів.

Водночас зазначимо, ще 8 жовтня під час проведення круглого столу з питань забезпечення організації та проведення в області вільних, відкритих та прозорих виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів представники майже 30 політичних сил краю акцентували увагу громадськості на численних порушеннях виборчого законодавства представниками “Єдиного Центру”. Зокрема, йшлося тоді про масові спроби підкупу виборців, тиск та залякування членів виборчих комісій, незаконну агітацію. Очевидно, намагаючись у будь-який спосіб очорнити Партію регіонів, опоненти потрапили у власноруч виставлену пастку. Бо, як відомо, “на злодієві і шапка горить”.

З усією відповідальність заявляємо, що Закарпатська організація Партії регіонів докладе усіх зусиль, аби місцеві вибори в області пройшли чесно та прозоро.

Прес-служба Закарпатської обласної  організації Партії регіонів