Закарпаття: В Ужгороді на автовокзалі прикордонники затримали чеченську сім’ю із п’яти чоловік, що “збирались” до Європи

На Закарпатті прикордонниками Чопського загону, в рамках проведення оперативно профілактичних заходів “Іноземець” на автовокзалі міста Ужгород затримано чеченську сім’ю, що мала намір порушити українсько-словацький кордон.

Близько дванадцятої години ночі  прикордонним нарядом прикордонний патруль від мобільної прикордонної застави «Чоп» спільно з адміністративно-оперативною групою відділу прикордонної служби «Ужгород» в  рейсовому автобусі « Львів – Ужгород »,  під час перевірки документів, затримано п’ять  громадян Російської Федерації (Чечня), два з яких надали внутрішні паспорти та дві міграційні картки до міста  Дніпропетровськ. Як пізніше стало відомо 42 – річна громадянка Республіки Чечня разом зі своїми двома синами віком 6 – 17 років,  та  двома дорослими чоловіками, один з яких виявився її племінником прибули на Закарпаття з метою порушити кордон.
Даних громадян було затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».
Наразі всі затримані знаходяться у пункті тимчасового тримання Чопського прикордонного загону до встановлення обставин правопорушення.

Сергій  БРОВКО, начальник прес-служби  Чопського прикордонного загону