В Ужгороді фахівці зі Львова проведуть семінари-тренінги для безробітних закарпатців

2 листопада о 10-00 та 12-15 в Ужгородському міському центрі зайнятості планується проведення семінарів-тренінгів представниками ТзОВ „Територія бізнесу” (м.Львів) за такими темами „Бізнес-планування” та „Як розпочати власну справу або формула успіху для підприємця”.
До участі в таких семінарах-тренінгах запрошуються безробітні громадяни Ужгородського міського центру зайнятості. Тривалість проведення тренінгу: 2 години.

Мета тренінгу „Бізнес-планування” – оволодіти практичними навичками бізнес-планування (техніко-економічного обґрунтування) проектів (бізнес-ідей) та оцінки їх ефективності.

Актуальність теми. Бізнес-план складається з метою ефективного управління і планування бізнесу, техніко-економічного обґрунтування бізнес-ідей та інвестиційних проектів. Він є одним з основних інструментів, що визначають ефективність діяльності підприємства чи підприємця, а також необхідною умовою для здобуття ним зовнішнього фінансування. Професійно розроблені документи розкривають всі складні питання планування бізнесу (проекту), прораховують фінансову складову, прогнозують розвиток ситуації та підсумковий економічний ефект.

Мета тренінгу „Як розпочати власну справу або формула успіху для підприємця” – сприяти підприємцям-початківцям сформувати загальне уявлення про те, як почати власний бізнес, отримати необхідну інформацію щодо особливостей відкриття власної справи при відсутності досвіду й великих фінансових можливостей.

Актуальність проблеми. Багато підприємців на початковому етапі своєї діяльності зіштовхуються з рядом проблем. Що собою представляє організація бізнесу, як почати свій бізнес із “нуля”, яку вибрати форму власності, як зареєструватися, які і як потрібно сплачувати податки? Питань багато, але часто одержати на них відповіді досить важко. Даний тренінг надасть можливість отримати інформацію щодо особливостей відкриття власної справи, реєстрації, необхідних документів, дозволів, ліцензій, оподаткування, структури та необхідності складання бізнес-плану.

Учасникам заходів бажаємо плідної праці. Очікуємо на позитивні відгуки громадян з приводу отримання відповідних знань щодо започаткування власної справи на семінарах-тренінгах.

Н.Мазуренко, начальник відділу активної підтримки безробітних Ужгородського міського центру зайнятості