Закарпаття: Ужгородець зарізав товариша по пиву. (ОНОВЛЕНО)

Наприкінці минулого тижня на вул. Можайського в Ужгороді трапилося жахливе вбивство. На місце пригоди після телефонного повідомлення одразу ж виїхали начальник міськуправління міліції Іван Цьока, його перший заступник Володимир Кувик, начальник карного розшуку Володимир Улинець, посилена слідчо-оперативна група та працівники прокуратури. Прибули й перший заступник начальника закарпатської міліції Володимир Шелепець та начальник управління карного розшуку Олексій Шніцер. Оперативний черговий орієнтував чергові наряди, котрі патрулювали неподалік місця, де сталася трагедія.Тому втекти підозрюваному, а ним виявився 23-річний місцевий житель Олександр, не вдалося. У нього вилучили закривавлений ніж. Ще одне лезо і також зі слідами крові лежало неподалік тіла мертвого чоловіка. Як з’ясувалося, покійний, 34-річний Володимир, – житель багатоповерхівки, біля якої і розігралася нічна трагедія. Його смерть була майже миттєвою, за висновками медиків, завдані удари ножем пошкодили життєво важливі органи. Під час огляду на тілі загиблого експерти нарахували понад два десятки ножових поранень. Складалося враження, що чоловік потрапив у якусь криваву м’ясорубку. Володимир, як стало пізніше відомо правоохоронцям, – батько п’яти дітей.
 
Затриманого за підозрою у скоєнні злочину Олександра працівники карного розшуку знали досить добре. Не раз і не двічі цей молодик потрапляв у поле зору оперативників, навіть був свого часу затриманий як основний підозрюваний у справі про скоєння тяжкого злочину. Але тоді йому якось вдалося вийти сухим із води. Конфліктував із законом і батько цього молодика. За скоєння вбивства старий провів кілька років у тюрмі. Стражі порядку мають інформацію про те, що Олександр полюбляв балуватися «наркотою», за це неодноразово потрапляв у міліцію. Сусіди стверджують: мати Олександра боялася свого сина, наче вогню. У розпалі гніву той не надто церемонився з ненькою, міг дати волю кулакам. Розуміючи, що за його кривавим злодіянням слідкували мешканці багатоповерхівки і правди не вдасться приховати, затриманий став розповідати, що трапилося того злощасного вечора. …
 
Того дня Володимир вирішив трохи «розслабитися» й пішов у бар, що знаходиться у згаданій багатоповерхівці. Там, у чоловічій компанії, час спливав швидко. Володимир всіх пригощав пивом. У числі компаньйонів був і Олександр. Несподівано між чоловіками виник конфлікт. Олії у вогонь підлило й випите спиртне. Тож невелике непорозуміння невдовзі переросло у серйозну сварку. Приятелі спробували перевести розмову на іншу тему та заспокоїти молодиків. Але Олександр чомусь розійшовся не на жарт, і він викликав свого опонента на вулицю для подальших «розборок».
 
Здавалося б, свіже повітря повинне було трохи охолодити сварку. Та на вулиці суперечка розгорілася з новою силою. Далі Олександр кудись швидко побіг, але невдовзі повернувся. Те, що трапилося пізніше, стало для усіх справжньою несподіванкою – озвірілий молодик, як виявилося, озброївся двома кухонними ножами, з якими і накинувся на свого супротивника. Вже від першого удару Володимир упав на землю. Та це, здається, тільки додало зловмиснику азарту – він схилився над своєму жертвою і став добивати її двома ножами відразу. Ошелешені свідки підбігли до нападника, вибили з його рук ніж. Однак Олександр підхопився й став з другим ножем наздоганяти компанію.
 
Перелякані хлопці та працівниця бару встигли зачинити двері, що, вочевидь, врятувало їх від кривавої розправи. Після цього вони викликали міліцію… За фактом навмисного убивства порушено кримінальну справу. Олександра заарештовано. Розпочато слідство.
 
Іван ЛАДЖУН, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

nedilya.at.ua