Київський суд посадив убивцю-душителя із Закарпаття на 14 років

Це вбивство можна назвати і нахабним і, в той же час, безглуздим. Причина, яка спонукала злочинця позбавити життя 22-річну дівчину, просто в голові не вкладається. Молода жінка не встигла вийти заміж, народити дитину, її літні батьки втратили єдину доньку.
Вона була пізньою дитиною, а тому особливо дорогою та коханою. Добре вчилася, мала багато друзів. Останнім часом батьки зуміли добре влаштуватися за кордоном, непогано заробляли, надсилали подарунки. У дівчини були гарні ювелірні прикраси, дорогий одяг. Незабаром дівчина теж мала їхати закордон. Саме оформлялися документи на виїзд.

А поки дівчина працювала касиром в одному зі столичних супермаркетів і знімала кімнату в київській квартирі. Колектив у магазині виявився веселим, часто разом збиралися на свята, можна сказати, дружили. Коли господарі квартири зібралися робити ремонт, касирка перебралася до співробітниці в селище Жуляни. Нещастя сталося на другий день після переїзду.

Виявилося, що одному з охоронців не давали спокою доходи її батьків. Чоловікові бачилося, що з-за кордону до молодої жінки “течуть золоті ріки”, а її цінні прикраси лише підтверджували здогадки. Кімната в Жулянах не мала серйозного замку, і зловмисник вирішив не втрачати часу і обікрасти касирку.

Непроханий гість прийшов рано вранці, коли вона спала, по-хазяйськи пройшов квартирою, заглянув до холодильника. Палка сухої ковбаси на полиці лише підтвердила думку: “Жирують!”. У цей момент дівчина прокинулася, вийшла на кухню і побачила чужинця. Спросоння вона не впізнала охоронця і почала кричати. Він же, замість того, щоб заспокоїти і якось пояснити своє перебування в приміщенні, схопився за її шию. Коли жертва обм’якла, він злякався і … Ні, він не викликав медиків, а взяв рушник і задушив. Після зняв з неї прикраси, перевернув все в кімнаті, забрав гроші, цінні речі і пішов.

Весь день розривався телефон. Її шукали, адже касир не вийшла на роботу. А ввечері, після зміни, подружка прийшла додому.

Працівники Солом’янського райуправління столичної міліції ретельно відпрацьовували всіх знайомих вбитої. На думку друзів, ворогів вона нажити не встигла. Але й версія розбійного нападу виглядала натягнутою: потерпіла не занадто багата, двері не зламані, сама жертва була в нічній сорочці. Але речі все-таки зникли, а в практиці міліціонерів траплялося, що і за менші гроші людей життя позбавляли. Оперативно-розшукова робота тривала.

Через кілька днів охоронця затримали. І хоча співробітники супермаркету були здивовані, але речі дівчини, вилучені у підозрюваного, підтверджували його провину. Незабаром він сам зізнався в скоєному. 21-річний житель Закарпатської області, який лише півроку тому повернувся з армії, розповів подробиці скоєння злочину. Слідчі дії підтвердили його свідчення.

Нещодавно суд визнав затриманого винним і засудив його до 14 років позбавлення волі. Для молодого чоловіка, доросле життя якого тільки починалося, це дуже багато. Де хто скаже: “У нього немає майбутнього”. Але насправді майбутнього немає в його жертви, молодої дівчини, яка передчасно пішла з життя, єдиної дочки невтішних батьків.

Ірина Біба, Солом’янське РУ МВ ГУМВС України в м. Києві