Закарпаття з робочим візитом відвідав заступник голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас

2 листопада в Управлінні Держгірпромнагляду по Закарпатській області відбулася виробнича нарада за участі заступника голови Держгірпромнагляду Степана Дунаса. Лейтмотивом її став скрупульозний аналіз наглядової діяльності в царині безпеки виробництва і охорони праці та стану виробничого травматизму у регіоні.
Перед особовим складом виступив начальник Управління Держгірпромнагляду Михайло Саварин.

За 9 місяців 2010 року інспекторським складом управління проведено 1456 оперативних перевірок, виявлено 13673 порушення нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, у 1394 випадках заборонено експлуатацію устаткування, машин, механізмів. До адміністративної відповідальності притягнуто 762 працівники, направлено 47 подань в органи прокуратури.

При незначному збільшенні обсягів виробництва за 9 місяців поточного року зареєстровано 49 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, в тому числі – 9 випадків зі смертельним наслідком.  За три квартали 2009-го року при аналогічних показниках загального травматизму на підприємствах, в організаціях, установах області було смертельно травмовано 4 працівників. Тож ріст смертельного травматизму з початку поточного року становить +5.  Особлива увага була приділена безпечному газопостачанню та користуванню газом у побуті, оскільки з початку поточного року в області сталися  2 аварії (руйнування будівель) та 4  нещасних випадки, в яких травмовано 5 осіб, 1 з яких – смертельно.

– Треба докласти максимум зусиль до подолання негативних тенденцій, що спостерігаються  останнім часом в царині безпеки виробництва та охорони праці в регіоні, – наголосив у своєму виступі на нараді Степан Дунас. – Адже пріоритетом в роботі праце охоронців залишається життя і здоров’я наших співгромадян. Зусилля інспекторського складу повинні бути скеровані на досягнення саме цієї мети.

Управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області