Ужгород: Чи розпочалась о 21.00 перша сесія новообраної міської ради?

Під стінами Ужгородської міськради на площі Поштовій в обласному центрі Закарпаття в очікуванні відкриття першого сесійного засідання міськради нового скликання зібралися новообрані міські депутати і міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов.
Те, що сесія має відбутися саме сьогодні, 4 листопада, питання принципове. Адже сьогодні ж, о 13 годині, як і повідомляло Закарпаття онлайн, тепер уже колишній міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк “під завісу” зібрав-таки у закритому режимі, без ЗМІ, яким заборонили вхід до сесійної зали, останнє засідання міськради старого складу. На ньому депутати-“ратушняківці” відхилили протест прокурора міста Ужгорода і тим самим передали київській фірмі  в концесію активи у вигляді цілісного майнового комплексу КП “Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода .

Оскільки сесія формально не закрита, нові депутати могли би зупинити завершальний акорд “ратушняківського” дерибану міста. Однак на перешкоді стали представники Партії регіонів, котрі формально, через свого голову Ужгородської міської ТВК, блокують процедуру офіційного проголошення і затвердження результатів виборів до міськради по мажоритарних округах (результати по міському голові і партійних списках затверджено).

Півгодини тому на площу Поштову приїжджали депутати-“регіонали” на чолі з керівником міського осередку Партії регіонів Олегом Адамчуком, котрі привселюдно пообіцяли Віктору Погорєлову розблокувати діяльність ТВК і самі запропонували провести сесійне засідання о 21 годині.

“Якщо регіонали не припинять ці ігри і сесійне засідання не відбудеться, то тим самим вони поставлять себе поза всіма політичними і суспільними процесами, які відбуваються в місті і міській владі,” – заявив у розмові з кореспондентом Закарпаття онлайн Віктор Погорєлов.

Закарпаття онлайн