УжНУ: У виставковому центрі “КиївЕкспоПлаза” презентували 5 розробок ужгородських науковців

Нещодавно у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбувся Міжнародний форум «Інновації та високі технології», організований Національною академією наук України, Державним комітетом України з питань науки, інновацій та інформатизації, Міністерством освіти і науки України та ін.

У Міжнародному форумі «Інновації і високі технології» взяли участь понад 70 учасників з України, Росії, США, Японії, Німеччини, Чехії та інших країн. Серед учасників – відомі компанії з цих країн. У рамках форуму відбулася також науково-практичні конференції, ділові зустрічі і семінари.

В експозиції «Hi-Tech Наука і Освіта», організаторами якої виступили Міністерство освіти і науки України та ТОВ «Лабораторія маркетингових технологій», були продемонстровані найновіші науково-технічні розробки провідних вищих навчальних закладів країни в галузі високих технологій.

Розробки Ужгородського національного університету представляли доцент Шаркань Й.Й., наукові співробітники Цьома І.Й. та Сакалош І.І. Були представлені наступні розробки УжНУ:

установка для створення аерозолів кам’яної солі, яка може створювати ефект соляних шахт у будь-якому замкненому приміщенні (Інститут фізики і хімії твердого тіла УжНУ спільно із науково-виробничим об’єднанням «Реабілітація»);
адсорбційні чутливі елементи і прилади на їх основі (НДІ засобів аналітичної техніки УжНУ);
побутові прилади техніки безпеки (НДІ засобів аналітичної техніки УжНУ);
візуалізація багатовимірних структур даних великого об’єму на основі ROLAP (кафедра твердотільної електроніки фізичного факультету УжНУ);
штучні аналоги природних факторів високомінералізованого Солотвинського соляного озера в терапії хронічних дерматозів (УжНУ спільно із науково-виробничим об’єднанням «Реабілітація» та Київським Інститутом псоріазу та хронічних дерматозів).

Доцент Шаркань Й.Й. прийняв участь в організованому Національною мережею трансферу технологій NTTN сертифікаційному семінарі, на якому розглядались питання комерціалізації та просування інноваційних проектів.

Прес-служба УжНУ