Закарпаття: На кордоні зі Словаччиною затримали українця із порцеляновою контрабандою із Чехії

Нещодавно чопські митники у пункті пропуску «Ужгород» затримали поціновувача різного краму, який намагався незаконно ввезти їх до України, не сплативши ні копійки державі.
Повертаючись зі Словаччини пізно ввечері, 46-річний громадянин України свідомо зманеврував свій автомобіль “ГАЗ 2410” у спрощений режим митний контролю – “зелений коридор”, аби уникнути зайвої перевірки. Проте пильні стражі кордону вирішили провести поглиблений огляд транспортного засобу і не помилилися…
У багажному відсіку автівки інспектори натрапили на картонні коробки з порцеляною чеського виробництва, зокрема чашки, скляні салатниці, вази, фруктовниці, про існування яких наш співвітчизник чомусь “забув”. Наступною знахідкою виявились 72 шт. порцелянових чашок і 2 кг кави “Goniciana”, що знаходились у конструктивній порожнині між задньою спинкою сидіння пасажирів та передньою стінкою багажного відсіку легковика. Доступ до виявлених товарів став можливим після демонтажу підкрильників та спинки сидіння за допомогою технічних засобів.

Порушення інспектори старанно запротоколювали. Тепер митний склад слугуватиме вилученому товару з автівкою до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці