Ужгород: 27 листопада на пл.Театральна відбудеться акція “Запали свічку” — в пам’ять про жертв Голодомору

У суботу, 27 листопада, вся Україна й увесь світ вшановуватимуть пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932—1933 років. Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців.Сталінсько-комуністичний режим прагнув позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності, зламати їй хребет. Поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам’ять народу. Викорінити навіть думки про свободу та власну державу.

Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії. Ім’я їй — Голодомор. Її суть — геноцид.

Україна та світ схиляють голову у скорботі.

Звертаємося до церков та релігійних організацій із проханням провести молебні й узяти участь у жалобних заходах зі вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років.

Cподіваємося на вияв активної громадянської позиції журналістів: висвітлення історичної правди про Голодомор-геноцид, оприлюднення історичних матеріалів та архівних документів, показ документальних фільмів, щоб тема Голодомору-геноциду стала провідною у випусках газет і журналів, на телебаченні, радіо і в Інтернеті упродовж поминального тижня і 27 листопада.

Закликаємо політичні партії, громадські організації та інші інституції громадянського суспільства на аполітичній основі, за відсутності партійної чи іншої символіки, під національними прапорами з траурними стрічками в Києві та на місцях приєднатися до акції “Запали свічку” 27 листопада 2010 року.

Закликаємо всіх людей доброї волі, незалежно від національності, громадянства та віросповідання, усіх, хто поділяє біль та скорботу українського народу, 27 листопада о 16-й годині запалити свічку за душі тих, кого забрав Великий Голод 77 років тому.

Вічна їм пам’ять.

В Ужгороді акція відбудеться 27 листопада о 16:00 на пл. Театральній.

Запрошуємо усіх зацікавлених журналістів на захід.

Прес-служба Ужгородської МГО “ФРІ”