Ужгород: Міський прокурор опротестував призначення Олександра Довбаки на посаду головного архітектора міста

Прокурор м.Ужгород опротестував призначення О.Довбаки на посаду головного архітектора Ужгорода. Всі рішення прийняті колишнім головним архітектором м.Ужгорода є недійсними.
24 листопада на засіданні виконкому Ужгородської міської ради розглядали проект рішення про надання дозволу на розміщення МАФів на вулиці 8 Березня та на вулиці Перемоги. Під час свого виступу, головний архітектор м.Ужгорода Олександр Шеба пояснив виконкому, що крім відсутності погодження міської санепідемстанції є ще одна причина відмовити у дозволі на спорудження МАФів за цими адресами. Чиновник пояснив, що отримано протест від прокурора м.Ужгорода І.Штефанюка на призначення Олександра Довбаки головним архітектором міста без відповідного стажу роботи. Цей факт підтвердив і заступник прокурора Ужгорода Андрій Малинич.

Таким чином, за словами О.Шеби, усі рішення, які підписував Олександр Довбака під час перебування на посаді головного архітектора міста Ужгород, можна вважати недійсними. Серед цих рішень, до речі, є і затвердження розташування МАФів.

Нагадаємо, МАФи, або малі архітектурні форми є кіосками для вуличної торгівлі, зовнішній вигляд та план розташування яких було запропоновано колишньою владою. Оскільки частина з них, згідно з планом, повинна була бути розміщена в історичному центрі міста та у парку на площі Шандора Петефі, це викликало негативну реакцію ужгородців.

ВЗП