Закарпаття: За січень-вересень 2010 року в економіку області вкладено 14 мільйонів доларів прямих іноземних інвестицій

У середу, під головуванням голови ОДА Олександра Ледиди відбулось розширене засідання колегії обласної державної адміністрації.  У засіданні також взяли участь голова обласної ради Іван Балога, його заступник Володимир Закурений, перший заступник голови обласної адміністрації Іван Бушко, заступники Володимир Гоблик, Іван Качур, Віктор Феєр, начальники обласних управлінь, голови районних адміністрацій.

У непростому становищі залишається сільське господарство краю – обсяг  валової продукції галузі зменшився на 1,2 відсотка. Проблемним залишається розвиток тваринництва та молочного скотарства. Серед причин, зокрема, недофінансування тваринницької галузі краю з державного бюджету за минулий рік на суму 698 тис. грн.

Натомість, за 9 місяців 2010 року збільшилися на Закарпатті обсяги будівництва – у 2,3 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року. Сьогодні за програмою молодіжного будівництва споруджуються: 37- квартирний будинок в Ужгороді та 36-квартирний – у м. Мукачево. 1 жовтня здано в експлуатацію 15-квартирний   житловий  будинок   по  вул. Університетській у м. Ужгород.

Триває активне залучення інвестицій. За січень-вересень 2010 року в економіку області вкладено 14 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій з 49 країн світу. Сьогодні на Закарпатті працює 822 підприємства з іноземними інвестиціями.

В обласній  комплексній оцінці соціально-економічного розвитку районів і міст першість тримають Берегівський, Виноградівський, Тячівський райони та  місто Чоп, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Наостанок, Олександр Олександрович зауважив – до кінця року кожен начальник управління та голова району матиме індивідуальну атестацію за підсумками роботи, звітуватиметься щодо ефективності роботи та конкретних результатів.

zakarpatpost.net