Ужгород: Серед 4-х затриманих у справі нападу на керівника “Закарпаттяобленерго” є громадянин Російської Федерації

У одному з селищ Закарпатської області 19 листопада до будинку місцевого жителя, зайшли троє невідомих у масках. Вони бейсбольними бітами заподіяли господарю тілесні ушкодження (госпіталізовано) й під загрозою предмета схожого на пістолет відібрали 200 тис. грн., 10 тис. доларів США, 2 тис. євро та ювелірні вироби, після чого втекли.

У даному випадку йдеться про розбійний напад на керівника ВАТ “Закарпаттяобленерго”, депутата облради Василя Ковача, про які вже повідомляли  закарпатські ЗМІ.

Того ж дня СВ Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області за фактом розбійного нападу на помешкання Ковача В. за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.187 КК України за підозрою у вчиненні даного злочину затримано в порядку ст.115 КПК України, результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину через півтори години у місті Мукачево затримано чотирьох місцевих жителів.

У затриманих вилучено револьвер системи “Наган”, два газових пістолети, саморобний пістолет та 19 патронів до нарізної зброї.

Прокуратурою області 22 листопада 2010 року погоджено подання начальника відділення СЧ СУ УМВС України в області до Ужгородського міськрайонного суду про обрання щодо підозрюваних  запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Цього ж дня рішенням  суду щодо усіх чотирьох підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Про затримання та арешт громадянина Російської Федерації Ш. СУ УМВС України в області повідомлено консульство Російської Федерації у м. Львові.

На даний час по справі триває досудове слідство, хід якого контролюється прокуратурою області.

Вікторія Попович, прес-секретар прокурора Закарпатської області