Ужгород: Міський голова Віктор Погорєлов зустрівся з Послом Великобританії в Україні Лі Тернером

Про Ужгород як місто на перетині кордонів і з великим туристичним потенціалом, а також – про перспективи бізнесової співпраці з Європою говорили під час візиту до Ужгорода посла Великобританії в Україні. Відвідини Лі Тернера стали першою зустріччю новообраного Ужгородського міського голови Віктора Погорєлова з дипломатом такого рівня.
“Ужгород – унікальне місто. І в плані історичному, і культурному, і щодо міжконфесійної та міжнаціональної злагоди. Наше місто лежить близь кордонів Євросоюзу, співпрацює з країнами-сусідками, і, я переконаний, що Європа має звернути на нього увагу – у нас уже є досвід, а також – перспективи співпрацювати”, – зазначив Віктор Погорєлов, знайомлячи Лі Тернера з Ужгородом.
Лі Тернер висловив приємність перебувати в такому цікавому місті і зазначив, що, працюючи в Києві, він дуже цікавиться розвитком регіонів України. Саме тому й приїхав на Закарпаття, аби з’ясувати, чим живе край і які має перспективи.

Міський голова розповів дипломату про перспективи розвитку нашого регіону як туристично-рекреаційного і про те, в яких напрямках могла б розвиватися співпраця з європейськими партнерами, розказавши про деякі переваги, якими володіє наш край. Так, приміром, дипломат зазначив, що знає про знамениті закарпатські мінеральні води, і із задоволенням їх вживає, на що міський голова відповів, що в краї і, власне, в місті є також наразі мало використовувані бізнесом термальні джерела.

Також йшлося і про політичну ситуацію, і, звісно, про міжнародні взаємини Ужгорода – міста, котре, як відомо, першим в Україні розпочало побратимські стосунки з містами Європи і загалом дружніх міст у світі сьогодні має 18.

Посол Великобританії висловив сподівання, що в Ужгороді буде створено контактний пункт для потенційних інвесторів і, за умови розвитку в державі прозорих і справедливих умов для залучення іноземних коштів, розпочнеться і бізнесова співпраця з Великою Британією. Своєю чергою Віктор Погорєлов запевнив, що нова міська влада радо прийматиме усіх, хто має інтерес до спільної роботи і розгляне усі бізнесові пропозиції, адже наше місто відкрите співпраці і розвитку, – повідомляють в прес-службі Ужгородської міської ради.

***

Сьогодні зранку  посол Великої Британії в Україні Роберт Лі зустрічався і з очільником Закарпатської ОДА Олександром Ледидою.

Закарпаття онлайн