Закарпаття: В Ужгороді інвалідам війни вручили 9 нових спецавтомобілів “Славута” (ФОТО)

Керувати спецавтомобілями «Славута» відтепер зможуть дев’ятеро закарпатців, учасників бойових дій у Великій Вітчизняній Війні. У четвер, 2 грудня, керівник області Олександр Ледида особисто вручив новоспеченим автовласникам ключі від машин.

Валентина Папарига розповідає – на автомобіль чекали майже десять років. Її чоловік, – відтепер новоспечений автовласник – служив на 4 Українському фронті, травми отримав у Польщі – інвалідність I групи. Родина радіє довгоочікуваному подарунку, та вже планує першу поїздку:
– Тепер нарешті зможемо поїхати до рідних на Рахівщину. Керувати машиною, мабуть, буде син. Власний транспорт нам дуже потрібен.


Загалом очільник області Олександр Ледида вручив ключі від 9 новеньких «Славут» інвалідам війни I групи, які були безпосередніми учасниками бойових дій у Великій Вітчизняній Війні, з правом передачі керування члену сім’ї:
– Ці люди чекали на власний транспорт довго. І 9 автомобілів – це дуже мало. Адже сьогодні в області у черзі на машини стоять ще 346 закарпатців, які мають отримати авто першочергово. Цьогоріч, надіємося, держава виділить нам ще 20 машин, ключі від яких ми одразу передамо їх власникам, – зазначив голова обласної адміністрації Олександр Ледида.

Прес-центр ОДА