Ужгород: Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида роздав районам 11 новеньких шкільних автобусів

У п’ятницю, 17 грудня, ключі від новенького транспорту представникам районів вручив особисто керівник області Олександр Ледида.

На Закарпатті 12 відсотків школярів, які проживають у сільській місцевості, самотужки до школи добиратись не можуть, оскільки живуть далеко від навчальних закладів. Аби велика відстань до школи не впливала на якість навчання, у 2003 році в області започатковано програму “Шкільний автобус”. За сім років дії програми для сільських шкіл придбано 126 шкільних автобусів. З них  62 – за рахунок коштів обласного  бюджету, 24 – державного, 15 – за гроші Світового банку у рамках програми “Рівний доступ до якісної освіти”.

Сьогодні представники районів отримали ключі від 11 шкільних автобусів. Новенький транспорт коштував обласному бюджету 3 млн. 168  тис. грн. Автобуси поїдуть до навчальних закладів Хустського (2 автобуси), Рахівського, Свалявського, Іршавського, Берегівського, Міжгірського, Тячівського, Воловецького, Ужгородського районів та м. Берегова.

До кінця 2010 року за кошти держбюджету область отримає ще 3 автобуси. Щодня вони возитимуть до школи дітей Березнянського, Мукачівського та Виноградівського районів.

Прес-центр ОДА