Закарпаття: “Плати або виходь!” — лозунг водіїв маршруток в Ужгороді

Віднедавна водії новоявлених та «оновлених» маршрутних таксі та автобусів в Ужгороді вимагають від пенсіонерів обов’язкову сплату за проїзд у розмірі 2 гривень. У разі несплати, водії відмовляються їх перевозити і говорять щось на зразок: «У мене й так уже в автобусі троє пенсіонерів, а мені ввечері ще план здавати і автобус заправляти. Так що або платіть, або чекайте іншого автобусу. Он ззаду їде 14-ка, вона перевозить пенсіонерів».

Але це лише пусті слова. Подібне можна почути від багатьох водіїв маршруту №7, №14, №8, тощо. Пенсіонери не знають, як діяти: або сваритися з водіями, псувати свої нерви і «силоміць» пробиратися до салону автобусу, або щоразу платити по 2 гривні зі своєї 600-700 гривневої пенсії.

Подібні правила розповсюджуються давно, але з підняттям тарифів до 2 гривень, ситуація в місті лише погіршилася. «Плати або виходь» – такий лозунг ужгородських водіїв. Образити пасажира, вигнати чи принизити для них не проблема. А після цього ще в кажуть, що умови перевезення пасажирів міським транспортом набагато покращились. Тільки не зазначають, де саме. Новими міськими автобусами за словами водія маршруту «Ужгород-Сторожниця», стали колишні міжміські, далеко не нові і не в кращому стані.
Наведемо декілька прикладів «Комфортнішого перевезення пасажирів Ужгорода»:

1. Водії цих «нових» автобусів дозволяють собі палити в салоні, незважаючи на те, що комусь з пасажирів дим може заважати. І якщо водію зробити зауваження стосовно паління, він «люб’язно» пропонує пересісти в інший автобус.

2. На поворотах, водії так майстерно гальмують, що пів автобусу з пасажирами зривається зі стільців і падає вперед, інша половина – в бік. Коли хтось з пасажирів просить водія трохи повільніше гальмувати, без такого ентузіазму, то чує у відповідь: «Може мені взагалі не гальмувати і не повертати?». Що тут скажеш? Культура поведінки і повага до пасажирів повністю відсутня у наших підприємців-перевізників, але щодо подорожчання тарифів, вони не мають нічого проти. Чим більше – тим краще.

3. Якщо закінчуються сидячі місця, водій набирає стоячих стільки, що крізь натовп у автобусі не видно вікон, через що часто мешканці Ужгорода проїжджають свої зупинки, не кажучи вже за те, що не мають чим дихати і як рухатись. А сидячі пасажири тримають на головах (у прямому значенні) сумки й пакети стоячих.

На численних зупинках міста можна спостерігати як обурюються пенсіонери. «Нас змушують ходити пішки у нашому віці. Адже ніякої пенсії не вистачить на маршрутні таксі і автобуси. І вже ніяк не зрозумієш, що автобус, а що маршрутка. Тому що практично всі водії вимагають плати за проїзд, в іншому випадку виганяють. І немає в них ніякої совісті або поваги до пенсіонерів. Де там? До подібного приниження ми вже починаємо звикати» – розповідає пенсіонерка Марія.

Інші двоє людей похилого віку чекали автобусу на зупинці, що на Заньковецькій і говорили між собою: «Пенсія 765 гривень, платиш за комунальні послуги, два рази сходиш в аптеку і навіть на прожиття не вистачить. Як від нас вимагати ще сплати за проїзд? Хіба ми не заслужили на старості років хоча б якогось полегшення життя? А до нас таке ставлення як до бомжів, не маєш грошей – ти нічого не вартий». Чоловіка підтримав інший пенсіонер Іван: «Про що ви говорите? Зараз хто немає грошей, то не людина. І ставлення відповідне. Ніхто там не дивиться ні на вік, ні на те, чи може той чоловік взагалі ходити, чи він спирається на ціпок? Водії вимагають грошей і перевозять молодих людей, тому коли вони бачать на зупинках пенсіонерів, вони можуть навіть не зупинитися».

Отака невесела ситуація наявна на зупинках та вулицях Ужгорода, у автобусах і маршрутках. Водії не мають совісті, а міська влада – межі. Таке підвищення сплати за проїзд без наявності реальних змін та покращення обслуговування є недоцільним і негуманним.

У зв’язку з численними зверненнями громадян до депутатів Ужгородської міської ради зі скаргами на недоцільне підвищення тарифів на маршрутні перевезення у місті, депутатами було прийнято рішення про створення тимчасової комісії для розгляду цієї проблеми. Головою цієї комісії є секретар міської ради Віктор Щадей. Комісія вивчає усі питання, що стосуються громадського транспорту в місті Ужгород, у тому числі і доцільність підвищення тарифів на перевезення міським транспортом.

Громадяни міста обурюються рішенням міської влади підняти ціну за проїзд у маршрутних таксі до 2 грн. та вимагають його скасування.

Чи покращиться ситуація в Ужгороді залежить виключно від міської влади і того, що вони вирішать. А тим часом ужгородці сподіваються на повернення колишніх тарифів.

“Вся закарпатська правда”